AF idag om baby som fått allergisk reaktion av vanliga ICA-blöjor. Jag har mailat “de andra stora” på blöjor och frågat efter innehållsdeklaration men ännu inte fått något svar. Det enda som i mina ögon tycks ganska självklart är att där finns någon form av vattenavvisande mineraloljeprodukt för att skydda babyns hud mot vätan.

Min erfarenhet av blöjor är främst tygblöjor som är fantastiska att använda när man är hemma, men lite opraktiska när man ska iväg någon längre stund då det blir knepigt med bytet eftersom de våta blöjorna ska med hem igen.

Med tygblöjor blir det sällan eller aldrig problem med rodnad eller utslag. Jag tycker också att det luktar “gott” att byta blöjan på småttingar oavsett vad som finns i den. I vanliga blöjor luktar det dock långt ifrån gott någon gång. Som sagt inte lätt att få veta vad blöjan tillverkats av och vilka ämnen babyns hud exponeras för mer än den antagna oljeprodukten ovan.

Lisa

Ladda ner Boken om barn GRATIS

Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *