Jag har nyligen slutat arbeta som kemi- och fysiklärare på en skola för blivande hudvårdsterapeuter. Där har vi jobbat en del med att tyda innehållsförteckningar på hudvårdsprodukter. Jag hade verkligen tur som råkade på det jobbet, det passade mig som handen i handsken eftersom jag är fruktansvärt intresserad av innehållsförteckningar. Det kanske låter lite märkligt men så är i alla fall fallet och det började för ganska många år sedan när jag bodde i korridor och läste på en flaska Barnängen hårschampo som jag fick i handen. Det var många obegripliga ord och jag förstod på mina korridorgrannar att de krångliga orden på något sätt var som en förtroendeingivande trollformel som skulle göra under med håret. Det där intresset höll i sig för min del men vid det tillfället hade jag ännu inte börjat läsa kemi.

Det här jobbet då, från början tror jag inte att det var meningen att vi skulle jobba med innehållsförteckningar utan det var grundläggande kemi och fysik det var fråga om, men hur det än var så blev det innehållsförteckningar och det tycker jag är kemi som hudvårdsterapeuter verkligen har användning för. Eftersom jag inte längre jobbar med detta utan bara som “vanlig” lärare vill jag blogga om det istället eftersom jag tror att det är många som liksom jag är intresserad av vad vi smörjer på huden egentligen.

Så brukar du slänga ett öga på innehållsförteckningen när du står i affären och funderar på vad du ska köpa? Då kanske du kommer att tycka det är givande att följa min blogg framöver. Väl mött!

Tagged with →  
Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *