Jag knyter an till där jag slutade sist. De gånger jag inte haft någon ansiktskräm hemma har jag istället använt mig av olja och nu senast olivolja. Det var inte bra kan jag säga. Jag började på kvällen och smorde in några droppar och det kändes inte helt fel, det doftade ljuvligt för jag hade hällt i lite lavendelolja. Det var inte något problem med det men när jag sedan fortsatte på dagen, med ytterst lite för att inte glasögonen skulle börja glida, och sedan kvällen igen så såg jag påföljande morgon att det där inte alls varit bra. Mina rynkor, för det har jag faktiskt en del, hade fördjupats och blivit skarpare och huden kändes stel. Först trodde jag att det berodde på att jag att det var foundation som jag missat att tvätta bort som låg kvar och orsakade detta men insåg snart att det var oljan som var boven i dramat.

Huden saknade fukt, det var därför den blev stel och fick skarpa rynkor. Så där är beviset för att vatten är en oerhört viktig ingrediens i ansiktskräm. Vattnets roll i krämen är att tillföra fukt till huden. För min hud är det nödvändigt med fukt för att den ska hålla sig spänstig, så det duger inte att ta till olivoljan utan det är bara att pallra sig iväg och köpa någon ansiktskräm.

Tagged with →  
Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *