Köpte en teflonpanna, varumärket är ointressant, till sonen i julklapp men efter att ha läst om teflon i boken Den flamsäkra katten så bestämde jag mig för att byta in den mot ett presentkort. Visst kände jag till att teflon inte är bra. Mamma använde alltid stekpannor av gjutjärn och hävdade just samma sak men så intalar jag mig gång på gång att eftersom det finns att köpa och människor använder det så är det väl inte så farligt men efter att ha blivit påmind om teflonets innehåll när jag bläddrade i Den flamsäkra katten så ändrade jag mig. Jag tycker att det är märkligt att jag ofta måste påminna mig själv om att det är riktigt viktigt att undvika att använda skadliga ämnen, det är så lätt att falla in i tänkadet att “det är så lite” och slå bort kritiska tankar. Vi bör alla vara vaksamma på vilka varor vi köper och använder och inte falla pladask för alla väldesignade produkter i butikerna.

Tagged with →  
Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *