Idag hör vi mycket om rester av skadliga kemikalier i produkter vi använder till vardags och speciellt för barn är det i högsta grad olämpligt eftersom de har en mycket tunn hud och organ som inte är tillräckligt utvecklade för att kunna ta hand om dessa ämnen. Detta gäller t ex kläder och att tvätta nyinköpta kläder innan barnen använder dem är bra att göra för att tvätta ur det värsta.
När barnen var små hade vi mycket kläder kvar från min egen barndom som vi använde till dem. Det kändes bra att ha de kläderna närmast huden istället för de nyinköpta kläder som vi också naturligtvis hade. De nyinköpta hade vi ovanpå de gamla kläderna eller så hade vi dem ovanpå ekologiska underkläder som vi köpte. Eftersom vi bor i ett gammalt (och dragigt) hus bodde barnen så gott som i underkläder av ull. Dessa ekologiska ullunderkläder var därför oftast på med annat över, gammalt som nytt.
Vår ena dotter, som nu är 18 och mycket modeintresserad, kan med besvikelse i rösten undra varför vi inte köpte så fina kläder när hon var liten och när jag försöker förklara varför så ser jag på henne att hon inte förstår och det tror jag inte att hon är ensam om. Varför i hela världen säljs dessa kläder som kan påverka kroppen negativt? Tyvärr kan vi inte lita på att det som säljs i butikerna är helt ofarliga för oss och det är kanske inte helt lätt att förstå att det är så. Vi måste ta reda på fakta själva och sedan fatta beslut.
Hur som helst är jag glad för att vi klädde barnen i det vi gjorde även om det inte var senaste modet och jag skulle göra precis likadant om jag hade små barn idag.

Företaget Stormie Poodle har utvecklat den genialiska iden att ta tillvara använda textilier av hög kvalitet och göra om dem till barnkläder.

Tagged with →  
Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *