Alla former av textilier, och då förstås även kläder, innehåller kemikalier. De är antingen rester från odling eller tillverkning eller tillsatta för att ge speciella egenskaper eller både och.
Alla människor kan påverkas negativt av dessa ämnen men barn är mest utsatta eftersom deras organ ännu inte är fullt utvecklade och därför inte kan ta hand om ämnena på ett optimalt sätt.
Det värsta är självklart att bära dessa klädet närmast huden och det finns sätt att undvika det, åtminstone på yngre barn och med det menar jag först och främst innan barnet börjar skolan. Lösningen är att klä barnet i underkläder som är tillverkade av material som inte behandlats med kemikalier. Det finns sådana underkläder i bomull, ull och siden och i en blandning av ull och siden.
Alla tre materialen andas vilket ger en behaglig känsla mot huden och det finns tillverkare av samtliga som använder råvaror som inte behandlats
med kemikalier.
Underkläderna är ett utmärkt sätt att undvika att barnet utsätts för kemikalier och jag rekommenderar det verkligen! Ett annat sätt att skona barnets hud är att använda klädesplagg som tvättats flera gånger. Då har det värsta tvättats ur men tyvärr förlorar många plagg sitt utseende efter flera tvättar. Det är enkelt sätt att skydda barnet och rekommenderas verkligen!

Tagged with →  
Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *