Att ha med sig en flaska vatten i väskan är idag mer regel än undantag och det finns alla möjliga sorters vattenflaskor, mest av plast och i olika färger. Nu har det visat sig att plast innehåller ämnen som inte är bra för kroppen och därför vore det bra att förvara sitt vatten i flaskor av annat material än plast. Det är inte så lätt att hitta men gissa om jag blev glad när jag hittade dessa fina glasflaskor. Identiska i form med den som jag fick av min kollega för ett tag sedan och den är fantastisk att dricka ur eftersom mynningen är vid, rund och slät. Proppen  finns i olika färger och är tillverkade av SEBS som är ett syntetiskt gummiliknande material fritt från ftalater och stabiliseringsmedel och som används i leksaker istället för PVC.

glasflaskor

Vattenflaskor av glas.

Tagged with →  
Share →

3 Responses to Ta med vatten i flaska av glas

 1. Sara says:

  Är såå sugen på denna vattenflaska! Det som talar emot är att det känns som om den inte går att ha med sig i väskan eftersom korken inte är fastskruvad. Skulle vara så härligt med lite feedback på hur den är att ha med sig från nån som har en (eller iallafall en med likadan kork) =)

  • Elisabeth says:

   Hej Sara!
   Vi har använt sådana här flaskor ett tag och har faktiskt bara bra erfarenheter. Min son brukar bära en med sig i väskan och den har inte läckt för honom men han försöker ha den stående i väskan. Korken sitter ordentligt så det är inget stort problem med självklart ska man inte ha den bredvid sin laptop eller så och får vara medveten om att det finns en risk för att vatten kan läcka. Men vi är nöjda och de är väldigt sköna att dricka ur dessutom, precis som ur ett vanligt glas med tunna kanter 🙂
   Sedan finns det ju rostfria flaskor också men det vet du säkert. De här glasflaskorna är så snygga och små och fina och jag gillar dem verkligen.
   Elisabeth

   • Elisabeth says:

    Glasflaskan finns att köpa i fler onlinebutiker än den jag har länkat till. Det var den jag hittade först men det är bara att söka på vattenflaska glas. Flera alternativ kommer upp 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *