Jag som skriver här på Giftfri familj heter Elisabeth Svensson och jag är intresserad av hur vi kan leva ett liv utan att utsätta oss för en rad okända ämnen som är misstänkt otrevliga på så sätt att de kan påverka vår hälsa negativt.

Detta gäller inte minst barn som är känsligare än vi vuxna genom sin tunnare hud och outvecklade organ. Den här bloggen vill ge råd och tips till dig som förälder att göra kloka val i butiken och dela med mig av kunskaper som finns på området.

I ett av de tidigare inläggen har jag berättat hur jag kom att intressera mig för ämnen vi utsätts för som vi inte mår bra av. Det började med att min mamma inte ville köpa färgglada plastföremål till köket, det fanns en del sådant på 70-talet, och särskilt inte gula och röda föremål eftersom de fått sin färg av metallen kadmium. Hon ville inte heller att jag skulle fånga snöflingor med tungan med motiveringen att de innehöll ämnen som inte var bra, jag tror inte att hon nämnde syror men det förstod jag långt senare. Det här var ännu tidigare än den röda och gula plasten.

På så vis tror jag att mitt intresse för giftiga ämnen i vardagen föddes och sedan dess har jag skaffat mig mer kunskaper i kemi och tror att jag kan tillföra ett och annat på området som stöd till villrådiga människor som vill sina barns och medmänniskors bästa.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *