Barn och kärlek

I gratisboken Boken om barn utgår jag ifrån de erfarenheter jag fått som mamma till fyra barn. Den handlar bland annat om vikten av att ge sina barn kärlek och trygghet och annat viktigt.

Innan jag fick barn hade jag en vag föreställning om hur det skulle vara att ha barn. Jag antar att den föreställningen kom från min egen barndom för den var full av kärlek. Alltså rörde min föreställning sig om den kärlek som föräldrar hyser för sitt barn. Det där är något som förföljer mig fortfarande för jag vet av egen erfarenhet hur otroligt viktigt det är för barnet med föräldrar som älskar det ovillkorligt. Jag tycker att man ska skriva kärleksbrev till sina barn. Små lappar av kärlek som går att spara och ta fram när man behöver det. Jag har sådana brev kvar och jag skulle aldrig göra mig av med dem.

En barndom full av kärlek fungerar som en mjuk madrass. När man blir vuxen känns det som om den ligger i magen. När man av olika anledningar får bekymmer i livet så känns det som om man faller neråt. Man kan tänka sig det som ett fall som fortgår i all oändlighet om det inte stoppas upp av något. Har man madrassen i magen faller man aldrig särskilt långt. Man faller en bit och landar mjukt. Jag önskar att alla människor hade en madrass i magen för det vet jag att många inte har.

Lisa

Ladda ner Boken om barn GRATIS

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.