Varför sätter vi fram lättmjölk på bordet varje måltid? Är det för att vi är indoktrinerade med att fett är farligt? Sedan början av åttiotalet har vi förföljts av budskapet att fett är farligt och  att det ligger bakom sjukdomar som fetma, hjärtinfarkt och diabetes. Så självklart vill vi från början skydda våra barn mot det farliga fettet och serverar dem därför en fettfattig kost. Vi vet att man i vuxen ålder gärna fortsätter äta som man gjort som barn och vill därför vänja dem från början. Dessutom är ju många barn idag överviktiga och det önskar man inte sitt barn. Därför sätter vi fram den gröna mjölken på bordet.

Vi tror helt enkelt att vi är nyttigare om vi dricker den gröna mjölken istället för den röda. Vi tror att vi gör våra barn en tjänst, men tji vad vi bedrar oss. Barnen behöver fettet i den röda mjölken precis som de behöver fettet i all mat som de stoppar i munnen. Inte ska vi hindra dem från det genom att servera dem grön mjölk och andra light-produkter. De är direkt ohälsosamma för barnen. Det enda man inte ska ge sina barn är socker. Det är sockret som är farligt, inte fettet.

Fett är inte farligt att äta. Det är en främmande tanke tycker jag eftersom det i så många år pratats om faran med att äta fett. Det är inte klokt vad man blir påverkad av sådant. Jag brukar köpa crème fraiche och vispgrädde men samtidigt har jag haft i bakhuvudet att det inte är nyttigt men-att-vi-äter-nyttig-mat-ändå, trots allt. Nu vet jag att det är helt ofarligt och jag är glad för att jag inte trillat i light-fällan och jagat den nyckelhålsmärkta maten.

Barn behöver fett och när de ammas får de riktigt fet mjölk, 4,5%, så varför skulle de inte fortsätta få sin feta mjölk när amningsperioden är över? Fettet innehåller mängder med energi som barnen behöver när de börjar krypa och gå och ska upptäcka världen.

Lisa

Ladda ner Boken om barn GRATIS

2 Responses to Bästa maten för barnen

 1. Lisa skriver:

  Ja, det är verkligen oväntade nyheter, helt stick i stäv med vad vi tidigare fått höra.
  Lisa

 2. Linda skriver:

  Hej,
  idag i Dn : ” högt kolesterol är ofarligt för kvinnor och friska män” – där ser man.
  Linda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Share →

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...