Vi brukar, liksom många andra familjer i vårt avlånga land, äta taco varje fredag. Vi bryner då upp ganska mycket nötfärs och eftersom inte allt går åt till taco blir det köttfärssås av resten. Jag tänkte tala om hur vi gör tacofärsen och sedan världens godaste köttfärssås av den.

Denna köttfärssåsen är fantastiskt god, vi älskar den! Hemligheten är att allt är hackat smått, att tomaterna är släta och att koktiden är lång, minst en timma.

Tacofärsen:
800 g nötfärs
hackad vitlök
1 paket passerade tomater
curry
svartpeppar
salt

Nötfärsen bryns, vitlöken tillsätts och får fräsa med, därefter kryddorna och sist de passerade tomaterna och därefter får de puttra en stund tills bordet är dukat. Jag personligen tycker inte om tacokrydda och det där med curry i tacofärsen kom vi på av slump och det passar så oerhört bra till, som pricken över i:et.

Köttfärssås av resten:
tacofärsröran
1 gul lök
vitlök
2-3 morötter i tärningar
1 aubergine i tärningar
2 paket passerade tomater
svartpeppar
salt

Fräs grönsakerna långsamt i en annan panna. Lägg sedan ned den överblivna tacofärsen och häll ned de passerade tomaterna. Krydda och låt koka ca 1 timma och längre än så är inga problem för den blir bara godare. Vi brukar äta den med spaghetti och något grönt som spenatblad strödda över. Avokado är också mycket gott till!

Tagged with →  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Share →

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...