Mos men aldrig färdiglagat

Det är nästan alltid svårt att veta vad man ska laga till kvällen enligt min erfarenhet. När jag handlade i fredags köpte jag korv. Jag brukar köpa den som är från en liten och lokal  tillverkare. Det känns som mer kvalitet. Men förstås måste man slänga ett öga på innehållsförteckningen. och den förtäljer att ett nitritsalt används som konserveringsmedel och askorbinsyra som antioxidationsmedel. Det är 64% kött och  17% fläsk i. Bättre kan det kanske bli, men det här är den bästa korv jag har hittat.

Ibland brukar jag snutta korven, skära den i bitar, och steka den. Det blir bra och gott till grönsaksröror eller något annat med grönsaker eller till potatismos. Jag strävar efter att laga nyttig mat till familjen med så mycket grönsaker som möjligt. Det där med grönsaker kan vara trixigt, men stavade morötter och äppelbitar brukar gå ner bredvid. Hemlagad mat är alltid bättre än färdigmat och så är det också med potatismos. dessutom är den hemlagade maten alltid allra godast. Till de här korvsnuttarna får det bli hemgjort potatismos idag. Man skalar mjölig potatis och skär den i bitar  och låter dem koka sig mjuka. Sedan häller jag av en del av potatisvattnet och mixar potatisen, jag tillsätter också varm mjölk så att konsistensen blir lagom. Brukar vara gott med ketchup och senap. Så är det grönsakerna förstås som är så lätt att hoppa över. Många gånger får jag riktigt tvinga mig till att få fram dem. Men det finns ju som tur är färdigsköljd sallad av olika sort och babyspenatblad som är så goda. Så det finns inte mycket att skylla på, det är bara att ta fram dem. Morotsstavarna är inte så krångliga de heller och goda för barnen att gnaga på medan de väntar.  Blir nog bra med korv och mos idag. Imorgon är en annan dag…

Lisa

Sköt om dig och dina barn Gifter i barnmat Nybakat bröd till barnen som frukost

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.