Prata med barnen

Att vuxna lyssnar på barn och ungdomar är viktigt. Artikeln i SvD igår 26 maj 2011 handlade om att många föräldrar inte har tid att lyssna på sina barn. Många anser sig inte heller ha kompetens nog till det, speciellt inte om han eller hon verkar bekymrat över något. Det är verkligen beklagligt för det behövs ingen kompetens för att lyssna på sitt barn! Det viktigaste är att bara lyssna på vad som sägs.  Och det behöver inte vara några speciella samtalsämnen, det räcker med prat runt det vardagliga.

Finns inga föräldrar kring barnet är det viktigt att det finns andra vuxna som lyssnar enligt Petter Iwarsson som är socialpedagog och som artikeln handlar om. Just det att ha någon lyssnar och som man kan prata med har hjälpt många unga att klara sig igenom svårigheter.

När jag kom hem från skolan satt min mamma och jag så gott som alltid och pratade och åt frallor eller scones. Det var inte alltid behovet att prata fanns där just då men det kom vid ett annat tillfälle istället. Det fanns alltid tid för prat. Det känns sorgligt att så många unga, av olika anledningar, går miste om den möjligheten idag.

Lisa

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.