Det är synd ändå att det är så många barn som ogillar maten i skolan. Trots artikel i DN om att drygt hälften av alla skolbarn tycker att skolmaten är god eller i alla fall ganska god. Knappt hälften ogillar maten och det tycker jag är mycket. Kanske är det platsen som maten serveras på, dvs. skolmatsalen, som gör maten frånstötande? Om de fick samma mat på en lunchrestaurang kanske den hade känts godare. Det är svårt att veta vad som styr ungdomarnas uppfattning. För det är de äldre barnen som ogillar maten mest. De yngre kan t o m. tacka för maten och det vet varje kock vad det är mycket värt när någon uppskattar ens mat.

Vi som är föräldrar idag tyckte om möjligt ännu sämre om skolmaten än vad barnen gör idag. Och nog är det skillnad på gårdagens skolmat och den som serveras idag i skolorna. Det finns en mycket högre ambitionsnivå hos kockarna att göra mat som barnen tycker om idag än för 10-20 år sedan. Många kockar har dessutom restaurangbakgrund vilket bör höja kvaliteten på maten några snäpp.

Taco, köttfärssås och spaghetti samt potatisbullar ligger i topp på matsedeln. Tyvärr går inte den maten att servera varje dag för åtminstone jag skulle finna det ganska tjatigt att få taco var tredje dag. Så annan mat måste till, och det är inte lätt att tillfredsställa alla barn på en gång så ett visst missnöje kanske vi får vänta oss.

DN tisdag om skolmatsminnen.

Lisa

Ladda ner Boken om barn GRATIS

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Share →

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...