TV och aktiviteter

AB i går handlade om avslappnat föräldraskap. Gick bland annat ut på att föräldrarna lika gärna kan strunta i att skjutsa runt sina barn på aktiviteter som föräldrarna har valt ut. Barnen kommer ändå att ägna sig åt det som det har fallenhet och intresse för.

MEN det kan ju finnas en poäng med att prova aktiviteter som man vid första anblicken inte är intresserad av. Det ger erfarenhet men den tanken berättigar inte det faktum att alltför många barn transporteras runt alldeles för mycket på organiserade aktiviteter istället för att vara hemma och leka eller titta på TV.

Det här med avslappnat föräldraskap och att titta på TV. Som förälder får man lätt dåligt samvete för att man låter barnen sitta framför TV:n men det ska man inte ha. Om inte föräldrarna lever framför TV:n kommer barnen förr eller senare att tröttna på tittandet och börja ta sig för annat. Det är bara att vänta och se. Tjatar man så tittar de i ren protest så det är ingen idé. Precis som ett uppladdningsbart batteri på laddning sitter de där passivt och bara tittar, och så plötsligt, föds en helt ny individ som skakat av sig TV-begäret och fulladdad och färdig med TV sugen på mer stimulerande aktiviteter än vad TV-tittande är.

Göra det man är bra på och intresserad av borde vara det mest grundläggande ett barn får lära sig. Att vara dålig på matte och rädd för att prata inför klassen är  ingen bra kombination om man ska jobba som mattelärare. Fråga mig, jag har provat.

Lisa

Se videon Minska vardagsstressen och ladda ner Boken om barn gratis.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.